Over ons

HOEVESLAGERIJ MILLE…WAAR KWALITEIT PRIMEERT !!

Over ons

Hoeveslagerij Mille is gelegen in Middelburg (deelgemeente van Maldegem) vlakbij de Nederlandse grens.

We zijn van start gegaan met onze winkel in mei 2009. Inmiddels is ons cliënteel uitgebreid tot ver over de landsgrens heen.

In 2013 werd de melkveetak stopgezet en hebben wij ons verder gespecialiseerd in het vleesvee. Op onze akkers telen wij voornamelijk mais, gras en tarwe als ruwvoeder voor onze runderen. In onze winkel wordt er enkel met het BELGISCH WITBLAUW RUND gewerkt. Enkel de vrouwelijke runderen worden in onze slagerij verwerkt. Vlees van een vrouwelijk rund heeft een diepere smaak en is mooi rood van kleur.

Onze missie

Onze vrouwelijke runderen grazen van april tot november op onze weiden en worden afgemest met een rantsoen bestaand uit maiskuil (eigen teelt), hooi (eigen teelt), aangevuld met een mengeling van granen, lijnzaadkoek, bietenpulp, vitaminen, mineralen…. Dit alles zorgt voor een lekker, mals, sappig stukje vlees op uw bord.

Wij kweken zelf hoevekippen (ongeveer 4 ronden per jaar). Deze krijgen een aangepaste graanmengeling waardoor ze heel smaakvol zijn. Hun vaste vleestextuur onderscheidt hen van hun soortgenoten.

Voor de varkens doen wij beroep op een collega-landbouwer. Daar selecteren wij wekelijks een paar varkens voor in onze hoeveslagerij. Deze worden door ons zelf (met eigen vervoer) getransporteerd naar het slachthuis (te Eeklo).

Dit gebeurt in alle rust (zonder stress) en met respect voor de dieren, dit komt zo de vleeskwaliteit ten goede.

Onze lammetjes (Texels) worden gekweekt door een Maldegemse schapenhouder en zijn in het najaar (oktober/november) te verkrijgen bij ons in de winkel. Zelf hebben we ook enkele schapen maar deze zijn niet bestemd voor de slagerij.